Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Koken-kunst-kouten
Mix van recepten, schilderijen , spreuken, columns, verhalen en gedichten
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Dank je wel voor je bezoekje. Geniet van mijn recepten en zet koffie voor me klaar. Je kunt hier zien wat ik zoal maak. Enne : over smaak valt niet te twisten.



Mijn Profiel

wenny-m
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

PILAV ( makkelijk en heerlijk ...
19 december 2017 15:25


BOLLENVELDEN IN GRONINGEN
16 april 2017 00:03

VROLIJK PASEN
15 april 2017 23:21

ARRETJES CAKE ( van oma )
30 maart 2017 18:13




Fotoboeken


VAREN IN GRONINGEN (32)
_
donkersloot (13)
_

Moderne kunst van mijzelf (16)
_
Mensen en dieren eigen schilderwerk (34)
_

tuin van Hommes (18)
_
Eigen werk landschappen (10)
_






Weblog Vrienden


Mo en zo
Van: Marianne

Bennekesblogje
Van: Benneke

Hera
Van: hera

Sylvias weblog
Van: sylla

Redsblog
Van: redone

De vogelaar
Van: Xander1

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Rota spanje
Van: Hans Koudenburg2

Maria distel
Van: MarieJeanne

Cirkel der natuur
Van: cirkeldernatuur

Mijmeringen
Van: Ofsen

Haiku s en foto s van gabbertje
Van: Gabbertje

Nettys weblog
Van: Netty9

Franstaal
Van: fran

De schoenendoos
Van: Sering




Gastenboek berichten

Greet ( Gribou---Greet )
29 mei 2017 01:04
_
Van harte gefeliciteerd ! ik hoop dat je ondanks alle misère toch een mooie dag zult hebben . groet Greet

Wenny
28 mei 2017 12:04
_
Ik weet dat ik het morgen weer vergeet en dus vandaag even de gelegenheid genomen om je te feliciteren met je verjaardag. Ik hoop dat je gauw weer in de gelegenheid zal zijn je zondagse bijdrage te leveren. Groet Jan

Teun
29 mei 2016 22:48
_
Van harte gefeliciteerd. Gr. Teun




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fiederelsje om 23:44
_
Fiederelsje Online

Door erker om 23:42
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door rikiek om 23:41
_
Rikiek Online

Door xxmokum om 23:37
_
Xxmokum Online

Door will50plusser.nl om 23:34
_
Will50plusser.nl Online

Door nick17 om 23:34
_
Nick17 Online

Door erker om 23:31
_
Erker Online

Door Annelies1 om 23:31
_
Annelies1 Online





_

_
R
ecepten

Weblog artikelen


PILAV ( makkelijk en heerlijk kipfilet gerecht )
Categorie: recepten

Dit heb je nodig ( 4 personen) 500 gram kipfilets (of kalkoen), 1 blik perzikken (in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, bouillontablet (eender welke), 5 eetlepels ketjap manis 3 tl sambal manis of meer naar smaak 2 tl worcestershiresaus, 1 dikke ui, 1 rode paprika 2 ...



Lees verder | 731 keer bekeken | reacties: 2 | 19 dec 2017 15:25



ARRETJES CAKE ( van oma )
Categorie: recepten

Wil ik dit recept voor iemand printen, is het van mijn blog verdwenen. Opnieuw dus maar. Ingrediënten: 1 ei 100gr suiker 250gr boter 200gr droge koekjes (bv Brusselse kermis) 40gr cacaopoeder Bereidingswijze: Klop het ei met de suiker schuimig en roer de cacao er door. Smelt de boter ...



Lees verder | 1558 keer bekeken | reacties: 5 | 30 mrt 2017 18:13



MACARONI MET KIP
Categorie: recepten

Ingrediënten: 300 gram kipfilets (in reepjes) 3 eetlepels olie 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 1 eetlepel kerriepoeder 500 gram preien (in ringen, schoongemaakt) 300 gram macaroni 250 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd) 100 gram kruidenroomkaas 1 á 2 kippenbouillontablet Bereiden: ...

Allebei ziek afgelopen week. Bami besteld bij de chinees en daar twee dagen van gegeten. Geen pasta dus deze week. Ik kom wel kijken bij ons cluppie, maar ben te lamlendig om gezellig babbelbabbel reacties te schrijven en om mee te doen vandaag.Dank voor jullie trouwe bezoekjes en eet smakelijk. Hoop ...


Lees verder | 1804 keer bekeken | reacties: 7 | 01 mei 2016 00:10



INDISCHE BOONTJES (assem assem)
Categorie: recepten

Als kind koos ik dit gerecht altijd als verjaardagseten. Op onze verjaardag mochten wij thuis altijd het avondeten kiezen. Mijn moeder noemde dit gerecht Assem Assem. Mijn zoon vond het jammer, als de familierecepten verloren zouden gaan en vroeg of ik hem die wilde leren koken. Afgelopen weekend dit gerecht gekookt samen. ...

ASSEM ASSEM Dit heb je nodig : 400 gram mager varkensvlees 600 gram sperzieboontjes 2 grote uien 4 tenen knoflook 2 paprika' s 2 lepels sambal ( of meer) 1 theelepel assem 4 schijfjes laos ( formaat 20 cent/4 mm , hoeveelheid aan formaat wortel aanpassen) 4 salam blaadjes scheutje ...


Lees verder | 1434 keer bekeken | reacties: 6 | 10 mrt 2016 20:33



AARDAPPELSALADE ( Duits met variaties)
Categorie: recepten

Lekker bij warm weer en veel zelfinbreng mogelijk bij dit recept. Zie laatste alinea. Ook handig van te voren klaar te maken, in de koelkast schuiven en dan hoef je niet meer te koken op een hete dag. Bovendien trekken de smaakjes dan goed door, extra lekker. Het recept is voor 4 personen. NODIG : 8oo ...



Lees verder | 2406 keer bekeken | reacties: 14 | 12 jun 2015 18:20



SPAANSE MOSSELEN
Categorie: recepten

Heerlijk mosselen gegeten afgelopen weekend. Was al lang geleden. Ik heb een nieuw recept geprobeerd. Zelf maakte ik dit met uitgebakken stukjes varkensvlees of mager spek en paprika erin. Vind ik toch nog lekkerder, maar dit was ook een prima maal. De volgende dag soep van de rest met wat garnalen ...



Lees verder | 2260 keer bekeken | reacties: 11 | 03 nov 2014 22:00



MELOENSALADE
Categorie: recepten

Rare combinatie vond ik en dat vond mijn zus ook, toen ze het bij een vriendin kreeg. Maar, LEKKER. Doe in een schaal wat olijfolie, peper en zout. Snij een middelgrote witte ui in ( halve) ringen en laat die er even in weken. Doe er zwarte, ontpitte olijven bij en geitenkaas ( feta) De hoeveelheid ...



Lees verder | 1814 keer bekeken | reacties: 4 | 14 aug 2014 16:05



PIZZA EN BROOD BAKKEN (update voor degenen die dit lekkers hebben gemist)
Categorie: recepten

Toevallig deze week zelf pizza gemaakt en van het restant deeg brood gebakken. De recepten en meer broodfoto's zie je hier. foto 1: pizza, is warm belegd brood eigenlijk, toch. foto 2 t/m 4 : zelfgebakken brood van het overgebleven deeg. foto 5 : de broodjeszaak op de hoek foto 6 : Dezelfde broodjeszaak. ...

PIZZADEEG ( voor 1 grote pizza) Ingrediënten : 200 gr. bloem 1 theelepel zout 1/2 zakje gedroogde gist 1 theelepel suiker 1 dl + 1 eetlepel lauwwarme melk 2 eetlepels ( olijf)olie Bereidingswijze : Meng de bloem met het zout in een kom. Roer de gist met de suiker en 4 eetlepels van de lauwwarme ...


Lees verder | 4423 keer bekeken | reacties: 46 | 03 aug 2014 00:52



STOOFPOT MET WITTE BONEN IN TOMATENSAUS
Categorie: recepten

Lekker met dit gure weer. De volgende dag nog lekkerder, dus ook handig als je gasten krijgt. Ik voeg dan nog wat extra gesnipperde prei toe. STOOFPOT MET WITTE BONEN IN TOMATENSAUS INGREDIËNTEN : 1 verse worst in stukjes gesneden 1 klein pakje spekblokjes 2 uien knoflook naar smaak 1 klein ...



Lees verder | 2269 keer bekeken | reacties: 7 | 29 nov 2013 17:43



ROTWEINKUCHEN
Categorie: recepten

Ik kreeg vanmorgen een mailtje van een Duits vriendinnetje, dat deze taart aan het maken was. Ze deed er een foto bij van het lekkers in de oven. Tenminste, het lijkt me erg lekker en ik ga het zeker een keer maken. Het recept komt oorspronkelijk uit het Zwarte Woud in Duitsland. Dit recept heb ik op internet gevonden. ...

ROTWEINKUCHEN : Ingrediënten: ( als taart ) 300 gram bloem,300 gram suiker, 300 gram margarine of boter 200 gram geraspte chocolade (puur) 6 eieren 1/8 liter rode wijn 1,5 theelepel cacao, 1,5 theelepel kaneel 2 zakjes vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder Bereidingswijze ; Rasp de chocolade. ...


Lees verder | 1892 keer bekeken | reacties: 6 | 20 sep 2012 15:31



VIS OVENSCHOTEL ( makkelijk)
Categorie: recepten

Lang geleden dat ik een lievelingsrecept plaatste. Dit moet je echt eens proberen. Erg lekker en niet ingewikkeld om te maken. Ook geen lastig te verkrijgen ingrediënten. Je kan het van te voren klaarmaken en in de oven schuiven als de gasten er zijn. Een salade erbij en je hoeft niet meer lang ...

VISSCHOTEL : INGREDIËNTEN : 1 groot pak diepvrieskabeljauw. zout sap van 1/2 citroen 8 uien (middelgroot) boter of margarine 1 eetlepel paprikapoeder 1 klein blikje tomatenpuree 1 kg aardappels of een pakje aardappelpuree. paneermeel geraspte kaas. BEREIDINGSWIJZE : Leg de kabeljauwfilets ...


Lees verder | 4398 keer bekeken | reacties: 23 | 10 nov 2011 21:02



CHINEES ETEN ( verhaal+recept)
Categorie: recepten

Ik leerde Jim-Wah kennen als student. Hij woonde op een kamer, boven mijn winkel. Omdat, zowel hij, als ik, dol zijn op lekker eten, was er al meteen een heel goede verstandhouding. Zo aten we regelmatig samen en gingen met een clubje iedere vrijdagavond naar schaatsles. Hij was nogal fanatiek in pootje ...

Jim-Wah is de zoon van een restauranthouder en is grotendeels door zijn oma opgevoed, vertelde hij. Dat schijnt bij de hardwerkende Chinezen heel gewoon te zijn. Ik at wel eens bij hem en hij bij mij. Zijn rijstkoker werd dan altijd meegesleept. Ik maakte wat voor bij de rijst en hij ook. En borrelen ...


Lees verder | 2648 keer bekeken | reacties: 34 | 14 okt 2010 17:08



Indische keuken : BABI KETJAP en SMOOR KIP
Categorie: recepten

Op verzoek van een van onze nieuwe webloggers plaats ik deze recepten. Ze zijn makkelijk te maken. Het eerste recept kun je ook met blokjes tahoe/tofu maken.Die eerst bakken en dan nog even bij de prut doen om de smaakjes te laten intrekken. Erbep woont al 55 jaar in Canada en ik kwam met haar in ...

BABI KETJAP ( gestoofd varkensvlees) ingrediënten : 500 gram Varkenslappen 2 middelgrote uien Knoflook naar smaak ketjap, beetje gemberpoeder, sambal beetje zout of bouillonpoeder/-blokje bereidingswijze : Fruit de uien, knoflook, gemberpoeder en sambal in een scheutje olie. Voeg het ...


Lees verder | 5506 keer bekeken | reacties: 40 | 28 aug 2010 15:12



BIETENSALADE (recept van oma)
Categorie: recepten

Recept van mijn Indische oma. De combinatie komt je misschien wat vreemd voor, maar het is een erg lekkere, frisse salade. Heerlijk bij dit warme weer. Ik heb het gisteren weer eens gemaakt en hoop, dat ik er mensen een plezier mee doe, door het recept te geven. Verzuimd er een foto van te maken.

INGREDÏENTEN : 3 middelgrote gekookte (kruimige) aardappels 1 klein potje bietjes 1 zure appel 1 klein blikje ananas augurkjes zilveruitjes 2 hardgekookte eieren 1 à 2 eetlepels mayonaise theelepeltje pitige mosterd peper, bouillonpoeder ( zout) Alles in stukjes snijden en door ...


Lees verder | 15013 keer bekeken | reacties: 59 | 08 jul 2010 11:45



UITGEFEEST EN NU BIJKOMEN
Categorie: recepten

"Gelukkig nieuwjaar" , roept iedereen. En het was ook allemaal heel gezellig, maar ik ben blij dat alle drukte nu voorbij is.

Vorig weekend 30 man te eten voor de traditionele stamppot snijbonen. Dat is een Gronings gebruik en één keer in de 7 jaar ongeveer ben je de gastvrouw. Een familie uit Rotterdam durfde vanwege de sneeuw de reis niet aan, anders waren we met 40 personen geweest. De leeftijden variëren van 2 tot 74 jaar. ...


Lees verder | 2314 keer bekeken | reacties: 40 | 10 jan 2010 20:18



PESTO PERFECTO
Categorie: recepten

Gisteren was ik uitgenodigd voor een Italiaans buffet. Tsjonge, wat heb ik genoten van alle eigengemaakte eterijen. Het aller-aller- allerlekkerste vond ik de eigen gemaakte PESTO. En....Ik kreeg het recept van de gastheer.

Oudste saus De op basis van olijfolie gemaakte pesto wordt wel beschouwd als de oudste saus in de gastronomische geschiedenis. De eerste saus, die de voorloper zou kunnen zijn van de huidige pesto, bestond uit een mengsel van koriander, peterselie, wijnruit en cacio (kaas) en olijfolie. Basilicum ...


Lees verder | 2719 keer bekeken | reacties: 36 | 26 dec 2009 13:37



PRUIMENJAM (heerlijk geworden)
Categorie: recepten

Hebberig ? Ikke, Nou, neen, eigenlijk niet, nee.............maar.........

Er hangen nog steeds heel veel pruimen aan het boompje ( zie vorige artikel ) enne de scholen zijn weer begonnen en de jongelui vinden het leuk om dan in de pauzes met de pruimen te gaan gooien. Jammer toch..... Dat vind ik ergerlijk en omdat ik toch in de pruimenmood was, besloot ik vanmorgen nog maar ...


Lees verder | 18826 keer bekeken | reacties: 39 | 01 sep 2009 19:45



PRUIMENCHUTNEY (uitstekend recept)
Categorie: recepten

Wenny zag eens pruimpjes hangen, Oh, als eieren zo groot........

Op het pleintje voor mijn huis staat een pruimenboompje. Prachtige bloesems ieder jaar, ik heb daar ooit een pasteltekening van gemaakt. Maar nog nooit had ik er een pruimpje van geproefd. Meestal was ik niet thuis als ze rijp waren. Ook heeft ooit een "mijnheer", die niet eens op het pleintje woont, ...


Lees verder | 18718 keer bekeken | reacties: 33 | 31 aug 2009 17:58



BOERENPASTEI ( paté )
Categorie: recepten

Na de slacht werd varkensvlees, in de noordelijke gebieden van Europa, met koude winters , onder meer verwerkt tot pasteien. In warmere gebieden werden van het varken meer droge produkten gemaakt, zoals salami en gedroogde hammen.

BOERENPATÉ : Voor ongeveer 12 plakken : INGREDIËNTEN : 1 gesnipperde ui 1 of meer uitgeperste tenen knoflook 20 gram boter 400 gram niet te magere grof gemalen varkenslappen 1 gemalen speklap 350 gram grof gemalen of gehakte varkenslever het droge kruim van 3 boterhammen 1/2 theelepel ...


Lees verder | 3442 keer bekeken | reacties: 10 | 08 feb 2008 15:57



KRENTJEBRIJ ( FAMILIERECEPT)
Categorie: recepten

Krentjebrij is de Groningse /Noord-Drentse benaming van watergruwel, een nagerecht met veel bessensap, dat meestal koud wordt gegeten. Het woord gruwel komt van het Engelse woord gruel = pap. Niet dat jullie denken, dat het gruwelijk smaakt, hoewel het wel een beetje een vies oud-rose kleurtje heeft, ...

INGEDIËNTEN : 2liter water 150 gram vluggort 1flesje rode bessensap een flinke scheut zoete rode wijn ( de alchol verdampt , de smaak blijft) extra bessensap kan ook . 150 gram krenten en rozijnen ( bij voorkeur voorgeweekt ) 2 kaneelstokjes 150 gram suiker ( of hoeveelheid naar smaak uiteraard ...


Lees verder | 14243 keer bekeken | reacties: 18 | 02 jan 2008 15:20



BLOTE KINDERTJES IN HET GRAS (stamppot snijbonen)
Categorie: recepten

Zo wordt deze stamppot ook wel genoemd. In Groningen heet het nieuwjaarsstamppot-de naam zegt het al-traditioneel gegeten op nieuwjaarsdag.De stamppot wordt gemaakt van zoute snijbonen. Op de 1ste dag van het jaar mocht het vat pas geopend worden. Deze inmaakmethode dateert uiteraard nog van voor het ...

NIEUWJAARSSTAMPPOT Ingredieënten : 4 personen. 1 kilo kruimige aardappels 500 gram zoute snijbonen 1 potje witte bonen ( gedroogde is lekkerder, maar mij teveel gedoe ) naar eigen smaak : spekjes, rookworst, verse worst BEREIDINGSWIJZE : De zoute snijbonen twee keer afkoken. Aardappels en snijbonen ...


Lees verder | 12148 keer bekeken | reacties: 26 | 31 dec 2007 13:30



INDISCHE HACHÉÉ
Categorie: recepten

Speciaal voor Bertus

INGREDIËNTEN : 1 deel rundvleesblokjes 1 deel uien laurier, peper zout, nootmuskaat veel kruidnagel scheutje azijn scheut ketjap manis ( zoete ) ( knoflook mag, mijn zus doet het er wel in, maar ik niet, hoewel ik dol op knof ben ) BEREIDINGSWIJZE : bak de vleesjes bruin ( half olie, half boter ...


Lees verder | 4464 keer bekeken | reacties: 29 | 30 nov 2007 19:21



LABSKAUS ( duitse stamppot )
Categorie: recepten

Omdat ik me de hele week bezig heb gehouden met Duitsland ( artikelen Spreewald ) deze keer een Duits recept. De braadworsten met Kartoffelsalat en de schnitzels kennen we allemaal wel. Dit recept is eenvoudiger als je het stoofvlees vervangt door cornedbeef. Dan ook makkelijk te maken uit de voorraadkast ...

***LABSKAUS*** INGREDIËNTEN : ( 4 pers.) 500 gram runderstoofvlees 1 1/4 kg. kruimige aardappels 1 grote ui klontje boter 4 middelgrote augurken 1 pot rode bietjes 4 eieren zwarte peper, zout en nootmuskaat Er wordt traditioneel een zoute haring of rolmops bij geserveerd, maar laat dat wat mij betreft maar. ...


Lees verder | 3902 keer bekeken | reacties: 4 | 17 nov 2007 15:00



ZWARTE KIP
Categorie: recepten

Nee, nee, niet die lekkere eierlikeur uit die bekende fles, maar dit keer een recept van een lieve Indische vriendin. Haar kinderen zijn er dol op. In het oorspronkelijke recept wordt bloed van de kip gebruikt, maar dat hebben we maar vervangen door rode wijn, aangezien we geen kippen houden en ik in ...

INGREDIËNTEN : 2 in stukken gesneden kippen 4 eetlepels gesneden uien 4 á 5 eetlepels boter 3 eetlepels ketjap manis 6 hele kruidnagels 1 1/2 vingerlengte kaneel 1/2 fles rode wijn ( daar gaan we weer ! ) scheutje ( kruiden ) azijn peper, suiker, zout en notemuskaat naar smaak BEREIDING ...


Lees verder | 4456 keer bekeken | reacties: 4 | 06 nov 2007 15:10



COURGETTE IN PIKANTE TOMATENSAUS ( calorie-arm !!! )
Categorie: recepten

Dit recept komt uit een Allerhande van jaren geleden, maar het smaakt nog steeds heerlijk. Dit recept is speciaal voor Sieg ( Zie weblog wimswerk : een recept van Sieg ) met al zijn zelfgekweekte courgettes.

INGREDIËNTEN : 1 kleine ui 1 blikje tomatenpuree ( 70 g ) 1/2 liter blik tomaten ( of verse uiteraard ) 1 1/2 el ( olijf ) olie 5 el witte wijn ( daar gaan we weer ! ) 1/2 tl cayennepeper 1/2 tl zout 1/2 tl witte peper 1 teentje knoflook ( meer is ook niet verkeerd ) 2 grote courgettes 2 takjes ...


Lees verder | 3067 keer bekeken | reacties: 6 | 02 okt 2007 13:50



Erwtensoep, met een Indisch tintje.
Categorie: recepten

Nee, dit keer niet van mijn Indische oma, maar van de ex-schoonmoeder van mijn goede vriend Hans. "DE HANS ", zoals hij altijd zelf zegt.


Lees verder | 1832 keer bekeken | reacties: 5 | 19 sep 2007 16:08



PANVIS
Categorie: recepten

Ook een recept van oma. Moet origineel gemaakt worden van gedroogde stokvis, maar afgezien van het feit, dat ik niet weet waar ik dat kopen moet,( surinaamse winkel ? ) is me dat teveel gedoe( weken,spoelen,weken, weer spoelen ,koken, schoonmaken ). ...


Lees verder | 4423 keer bekeken | reacties: 2 | 10 jun 2007 14:53



SATÉ - SATÉSAUS - GADOGADO
Categorie: recepten

ook deze recepten zijn van oma


Lees verder | 1565 keer bekeken | reacties: 0 | 08 jun 2007 16:41



FRIKADEL PANGGANG en INDISCHE KOOLBALLEN
Categorie: recepten

recept van mijn indische oma


Lees verder | 3269 keer bekeken | reacties: 0 | 08 jun 2007 16:04



PUCHERO UIT MEXICO
Categorie: recepten

Van oorsprong Spaanse stoofpot.


Lees verder | 1738 keer bekeken | reacties: 0 | 23 mrt 2007 14:53



CARBONADE FLAMANDE
Categorie: recepten

Een traditioneel Belgisch hoofdgerecht van rundvlees .


Lees verder | 3821 keer bekeken | reacties: 0 | 23 mrt 2007 14:23






Fotoboeken


Er zijn nog geen fotocollecties aanwezig.