Dit heb je nodig ( 4 personen)
500 gram kipfilets (of kalkoen),
1 blik perzikken (in eigen nat),
1 blik gepelde tomaten,
1 groot blik tomatenpuree,
bouillontablet (eender welke),
5 eetlepels ketjap manis
3 tl sambal manis of meer naar smaak
2 tl worcestershiresaus,
1 dikke ui,
1 rode paprika
2 teentjes knoflook of meer
1 bakje champignons,
4 eetepels olijfolie,
2 theelepels gemberpoeder ( naar smaak)
rijst
eventueel beetje maizena
ui snipperen , kipfilet en perzikken in blokjes,champignons in plakjes
Bereidingswijze
Bak de kip aan in de olijfolie, ui, paprika en champignons erbij.
De ketjap en de sambal en even laten meebakken.
Daarna de tomatenpuree en de gepelde tomaten en de geperste knoflookteentjes.
Doorroeren, beetje sap van perzikken en wat water erbij.
Dan het bouillonblokje en de stukjes perzik.Op smaak brengen met de worcestershiresaus en wat peper en de gember.
Alles zachtjes een 10-tal minuutjes laten sudderen.
Eventueel saus binden met wat maizena.
Opdienen met rijst en een lekkere salade.