Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Koken-kunst-kouten
Mix van recepten, schilderijen , spreuken, columns, verhalen en gedichten
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Dank je wel voor je bezoekje. Geniet van mijn recepten en zet koffie voor me klaar. Je kunt hier zien wat ik zoal maak. Enne : over smaak valt niet te twisten.



Mijn Profiel

wenny-m
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

PILAV ( makkelijk en heerlijk ...
19 december 2017 15:25


BOLLENVELDEN IN GRONINGEN
16 april 2017 00:03

VROLIJK PASEN
15 april 2017 23:21

ARRETJES CAKE ( van oma )
30 maart 2017 18:13




Fotoboeken


KITTENS (23)
_
kruiden (13)
_

KATTEN (16)
_
ONDERKANT (10)
_

Eigen werk landschappen (10)
_
Landschappen tekeningen en schilderijen (19)
_



Weblog Vrienden


Bennekesblogje
Van: Benneke

Hera
Van: hera

Sylvias weblog
Van: sylla

Redsblog
Van: redone

De vogelaar
Van: Xander1

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Rota spanje
Van: Hans Koudenburg2

Maria distel
Van: MarieJeanne

Cirkel der natuur
Van: cirkeldernatuur

Mijmeringen
Van: Ofsen

Haiku s en foto s van gabbertje
Van: Gabbertje

Nettys weblog
Van: Netty9

Franstaal
Van: fran

De schoenendoos
Van: Sering

Bie wotterkaant
Van: Gribou---Greet




Gastenboek berichten

Greet ( Gribou---Greet )
29 mei 2017 01:04
_
Van harte gefeliciteerd ! ik hoop dat je ondanks alle misère toch een mooie dag zult hebben . groet Greet

Wenny
28 mei 2017 12:04
_
Ik weet dat ik het morgen weer vergeet en dus vandaag even de gelegenheid genomen om je te feliciteren met je verjaardag. Ik hoop dat je gauw weer in de gelegenheid zal zijn je zondagse bijdrage te leveren. Groet Jan

Teun
29 mei 2016 22:48
_
Van harte gefeliciteerd. Gr. Teun




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Keesvi om 23:08
_
Keesvi Online

Door Rob1949 om 22:46
_
Rob1949 Online

Door xxmokum om 22:19
_
Xxmokum Online

Door anna1951 om 22:17
_
Anna1951 Online

Door Keesvi om 22:16
_
Keesvi Online

Door HenkTulp om 22:16
_
HenkTulp Online

Door HenkTulp om 22:15
_
HenkTulp Online

Door dirkvuijk om 21:55
_
Dirkvuijk Online





_

Andere artikelen



PIEPER-SHOW (foto-opdracht)


aardappelveld

De geschiedenis van de aardappel in beeld :

Van het veld, naar de zak in de supermarkt, naar mijn aardappelbak, geschild, gesneden en gebakken in de oven(met ui, paprika en rozemarijn), gekookt en gefrituurd. Ik had ook nog puree met bieslook afgelopen week, maar vergeten te fotograferen. De volgende dag zag die er niet smakelijk meer uit :-)

Aardappelherinneringen.

Ik had vroeger plastic dingetjes om een aardappelmannetje te maken. Er waren oogjes, handjes, voetjes, grote oren een neus en een mondje en die kon je dan in een aardappel steken, zodat je een grappig mannetje kreeg. Had jij dat ook ? Ik was er uren zoet mee.

Mijn moeder had de Indische gewoonte om aardappels van zich af te schillen en niet zoals wij doen naar ons toe. Geen idee hoe ze dat deed. Ze legde haar wijsvinger op het mesje en schilde dan van zich af. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar uit angst mijn vingers kwijt te raken dit niet doorgezet. Ging voor geen meter dus. Ze zei dan altijd, als wij daar een opmerking over maakten :

Hollanders zijn zo hebberig en gierig, die halen zelfs de schillen naar zich toe.

Een jongere vriendin van mij gaat maandag weer overgebleven aardappels rapen uit het veld. Vorig jaar heeft ze daar 3 maanden van kunnen eten met haar grote gezin. ( 6 kinderen )Leuk dat dat kan en mag bij die boer. Hij zal er misschien ook wel blij mee zijn, want die aardappels moeten er toch af of niet ? Weet ik eigenlijk niet.


Kooktip :

Restverwerking van stamppotten of van puree.

Bak wat gehakt rul en kruid dat naar eigen smaak.

Gehakt in een ovenschotel doen.

Restant stamppot erop scheppen.

Korstje maken van kruim met geraspte kaas.

20 minuten op 180 graden in de oven.

Smullen maar.





zak uit de supermarkt


in mijn aardappelbak


de schillen


geschild in de pan


brokjes in de oven


gekookt


gefrituurd


Artikel links



Geplaatst op 18 oktober 2015 00:11 en 2116 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Mikebeentjes  
18 okt 2015 00:50
leuke foto's en de brokjes in de oven zien er erg smakelijk uit

gr mike

Charissa46  
18 okt 2015 09:12
Leuke serie foto's gemaakt Wenny ...... en een mooi stukje geschreven

Je kooktip.... heel goed... proberen waard :grin:

Groeten en nog een fijne dag,
Charissa
_





_
Ladybird50  
18 okt 2015 10:34
Wenny

Leuke serie is het geworden.
Die brokjes zien er lekker uit
Fijne dag
Liefs Els.


Redone  
18 okt 2015 11:00
Wat een leuk artikel Wenny, en ja die plastic dingetjes had ik ook, jammer dat ze er niet meer zijn anders had ik ze gebruikt voor de foto's, bedankt voor de kooktip, leuke foto's!!! :grin:
_





_
Marianne.1  
18 okt 2015 11:04
Kwijl... patatten, in jaren niet meer gehad. Toch ook maar weer es.. halen
Machtig mooi die rooier in actie- ongelofelijke techniek toch.
Heerlijk weidse foto van dat aardappelveld.

Benneke  
18 okt 2015 11:15
Hoi Wenny, je hebt wat moeten koken etc om deze leuke serie te maken. Maar ik denk dat je er dan ook smakelijk van hebt gegeten.

Een groet van Benneke
_





_
Tharisis  
18 okt 2015 13:07
Joepie, alweer een bloeiend aardappelveld, Wenny, in het wit deze keer. Bij Greet zag ik een paarse aardappelbloemenzee!
De ovenbrokken zien er een beetje glibberig, maar wel lekker uit!
Restaardappelen hadden wij vroeger niet, we kropen net zo lang over de akker tot álle, maar dan ook alle piepers uit de grond waren. Na machinale rooi blijven er waarschijnlijk nogal wat restjes liggen. Geweldig toch voor de liefhebbers? Alle beetjes helpen immers?!
:grin: Toos

Tteun  
18 okt 2015 13:36
Mooie foto's en een leuk verhaal. Gr. Teun
_





_
Gribou---Greet  
18 okt 2015 15:00
Mooi zoals jij de geschiedenis van de aardappel in beeld
hebt gebracht :grin:
Plastic dingetjes om een aardappelmannetje te maken is mij onbekend .
Ik ken ook iemand die zo de aardappelen ( niet alleen aardappelen , alles wat geschild moet worden ) schilt zoals je moeder deed .
Ik blijf het " vreemd " vinden
't Is wel zo prettig als de meeste aardappelen van het land zijn
dit i.v.m aardappel ziekte .
Hier in de buurt zijn ook een paar aardappel boeren die
mensen de gelegenheid geven om de achter gebleven aardappels
te rapen .
een hele mooie serie .
groetjes Greet


Januitdelft  
18 okt 2015 15:27
Leuk verhaal bij een leuke serie foto's.
Gr.Jan
_





_
Netty9  
18 okt 2015 19:50
Wij hadden dat vroeger niet, wat leuk om van die mannetjesfiguren te kunnen maken. Wat eng van je moeder om de aardappels zo te schillen. Lijkt me erg moeilijk. Je hebt er een mooie serie foto's van gemaakt met een mooi artikel.

Groetjes van Netty

Benenalie  
20 okt 2015 17:40
:grin:
_